WOLris

Natuurlijke geluiden geven rust.
Industriële geluiden geven stress.

Door van elk continent tenminste één wol soort
van natuurlijke producten te verkopen
hopen we rust en stilte te geven aan ieder die dat wil over de hele wereld.

Een Reis in Stilte de wereld rond

Ons doel?

Van traditie en cultuur een norm maken.

De grootste impact op het milieu? De fabrieken waaruit massaproductie en grote milieuvervuiling ontstaat. Met de ingang van massaproductie is cultuur en traditie verloren gegaan en de milieu vervuiling begonnen.

Met WOLris willen wij alleen producten verkopen die bijdragen aan het behoudt van traditie en cultuur. Hiermee sluit je volgens ons automatisch massaproductie en grote milieuvervuiling uit.

Duurzaam in de breedste zin van het woord.

Elk jaar één continent erbij

Latijnsamerika: Peru

In Peru werken we met het prachtige wol en katoen van Pichinku. De gesponnen wol wordt geverfd met de hand in de vallei bij Cusco met de prachtigste ingrediënten uit de natuur. Dit neemt uren, dagen zo niet weken in beslag. Sommige ingrediënten zijn immers seizoensgebonden. Pichinku laat de wol machinaal spinnen in Peru. Op deze manier kunnen ze de kwaliteit van de wol garanderen. Helaas kan dit ‘nog’ niet met hand gesponnen wol. Gelukkig kunnen we vertellen dat de fabriek werkt met het GOTS en OEKO TEX 100 keurmerk.

Europa: Nederland

Wat is er duurzamer dan wol uit eigen land? Wol is in Nederland immers vaker een afvalproduct dan een product waar je plezier van kunt hebben. Ook ga je voor minimale transport vervuiling wanneer je voor Nederland kiest. De ideeën zijn in de maak en een mooie wol uit Nederland hopen we volgend jaar te kunnen presenteren.

Waar lopen wij tegen aan?

Al die mooie haak en breiwerken van de goedkoopste wol van groothandels.

Helaas betalen anderen het resterende bedrag van wat die wol eigenlijk zou moeten kosten.

Wolhandel is niet onschuldig

Schapen worden tegenwoordig niet meer op de kleine boerderij met liefde geknipt, maar grootschalig en snel. Hierdoor is er veel dierenleed te betreuren.

Textiel kleuren

Voor het kleuren van 1 kilo textiel is 150 liter water met giftige chemicaliën nodig. Water wat vervuild de rivier in gaat.

Klimaatverandering

Door veranderingen in het klimaat wordt schoon drinkwater schaarser. De textiel industrie doet hier nog een schepje bovenop en laat families langs de rivier drinken van hun vervuilde water.

Wat geeft ons een goed gevoel?

Goed voor dier

In Peru werken we met wol en katoen die gesponnen worden in een fabriek. Gelukkig geloven wij voor 100% dat het de meest duurzame fabriek in Peru is. Ze beschikken bijvoorbeeld over de GOTS en OEKO TEX 100 keurmerken en hebben prachtige programma’s om de boeren in de hooglanden te ondersteunen.

Klimaat en mens

Traditie en cultuur staan bij ons voorop. De alpaca komt bijvoorbeeld uit de hooglanden van boeren die uren verwijdert zijn van de dichtstbijzijnde dorpjes. Generatie op generatie worden de alpaca kuddes doorgegeven aan de kinderen van de boer. Kleuren worden verkregen door de kennis van de families over de invloed van kruiden en planten op de wol. Generatie op generatie wordt er kennis doorgegeven die wij niet verloren willen laten gaan. Door zo min mogelijk fabriekswerk toe te passen werken wij automatisch mee aan een beter milieu.

Natuurlijke ingrediënten

Het maakt ons blij te weten dat onze ambachtslieden de natuur in gaan tijdens hun werk. Daar zoeken zij naar de beste planten en kruiden om de mooiste kleuren te maken. Daarbij letten zij op het plukken van duurzame hoeveelheden. Er worden geen chemicaliën gebruikt tijdens het kleuren.

Voor thuis

Een vestje voor je nieuwgeboren nichtje, een warme sjaal voor de winter of een prachtige muts voor je eigen kind.

Bestel direct!

In de winkel

Met de wol van WOLris geef jij je klanten de beste en duurzaamste wol van prachtige kwaliteit.

Neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Hoe het allemaal begon

Wil je weten hoe WOLris tot stand is gekomen? Lees dan onze eerste blog!

Hoe het allemaal begon

Duurzaam in de breedste zin van het woord.

Wij zetten traditie en cultuur bovenaan.