Hoe het allemaal begon

Op 19-jarige leeftijd bezoekt Suzanne voor het eerst Latijns-Amerika. Ze is op slag verliefd op al het moois wat dit werelddeel te bieden heeft en in de daaropvolgende jaren bezoekt ze met enige regelmaat de verschillende landen in het gebied. Op één van haar reizen ontmoet ze Mario en na een aantal jaren besluit ze in het geboorteland van Mario, Peru te gaan samenwonen met hem.

Suzanne en Mario maken na enkele jaren de beslissing om te verhuizen naar Nederland. Ze komen samen tot dit moeilijke besluit, omdat zij een eventueel toekomstig gezin een goede en stabiele leefomgeving willen bieden. Sinds 2014 wonen ze op een prachtig plekje, aan de rand van de Gelderse stad Zutphen en hebben ze twee kinderen.

De verbinding met Peru is constant aanwezig. De grootouders en verdere familie van de kinderen wonen namelijk nog steeds in Peru, net als veel vrienden en oud-collega’s. N.a.v. de vele contacten met het “thuisland” is het prachtige nieuwe project WOLris ontstaan.

Suzanne: “Waar ik met mijn man naar Nederland ben verhuist, is mijn oud-collega Dana altijd in Peru gebleven. Zij komt uit de Verenigde Staten en heeft het prachtige project Pichinku opgezet. Met een aantal lokale vrouwen uit de hooglanden rondom Cusco, Peru toveren zij de prachtigste kleuren tevoorschijn op de wol, alles met natuurlijke ingrediënten.
Omdat Peru blijft roepen in ons hoofd en we Pichinku een geweldig project vinden zijn we super enthousiast om deze prachtige exclusieve wol naar Nederland te halen.”

Dankjewel voor het meeschrijven van dit verhaal Daphne! (jeugdvriendin van Suzanne)